A fejezet kategóriái

Cikkeim [24]

Belépés

KeresésNévnapköszöntőPontos idő

Megosztás

HA TETSZIK AZ OLDAL,
KÜLDJE EL ISMERŐSEINEK!Share/Bookmark

Meditációs zene


Holdfázis

CURRENT MOON
Szerda, 2020-02-26, 00:57
Üdvözöllek Vendég | RSS
ÖNGYÓGYÍTÁS ÉS ÁPOLÁS
Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Hírek, újdonságok


Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

Infomed Hírlevél 2011. 01.20.
I

Ha a hírlevél nem megfelelően jelenik meg, kattintson ide.

Könnyítsük meg a dohányzásról való leszokást

Megpróbálta, de (még) nem sikerült? Leszokott, és ismerősének is szeretne segíteni? Összefoglaljuk, milyen egyszerű módszerekkel könnyíthetjük meg a dohányzásról való leszokást.
tovább


Sportoljunk együtt a gyerekkel!

Egy új felmérés szerint a szülők nagymértékben felelősek gyerekeik egészséges vagy mozgásszegény életmódjáért. Különösen fontos ez a kérdés a riasztó méreteket öltő gyermekkori elhízás miatt.
tovább


A pajzsmirigy működési zavarai

Ha a pajzsmirigy túl sok hormont termel, pajzsmirigytúltengés (hipertireózis) alakul ki, a pajzsmirigy csökkent működése pedig a hipotireózis.
tovább


Száraz bőr, menopauza

A menopauza idején sok nő tapasztalta már a hőhullámokat, éjszakai verítékezést, és gyakori a száraz bőr is.
tovább


Új nézet látott napvilágot a szoptatás ideális időtartamáról

A szoptatás időtartama központi kérdés a kismamák körében. Az WHO ajánlása alapján az újszülöttet hat hónapig kizárólag anyatejjel kell táplálni, brit kutatók azonban most kételyüket fejezték ki ezzel kapcsolatban.
tovább


Leírták, miként kerülik meg a ráksejtek az immunrendszert

Amerikai kutatók egérkísérletekben megtalálták azt a molekuláris mechanizmust, amely egereknél segíti a melanomás sejteket abban, hogy megkerüljék az állat immunrendszerét.
tovább
Szakmai hírek

A dienogest egészség-gazdaságtani elemzése az endometriózis kezelésében

Az endometriózis az endometriális mirigyek és stróma megjelenését jelenti valamely endometriumon kívüli lokalizációban. Az endometriózis leggyakrabban meddőséget, ciklusos fájdalmat, dysmenorrhoea-t okoz.

tovább


Vesepótló kezelésen, szervátültetés előtt - Interjú Darren-nel, Európa leggyorsabb betegemberével

Az egészségügyi ellátással és a betegek jogaival foglalkozó színvonalas újságírást kívánta ösztönözni az Európai Bizottság - a 2010-ben már másodszor meghirdetett - Európai Uniós Egészségügyi Újságírói Díjpályázatával.

tovább


A partnerségi viszonyok fejlesztésének jelentősége az egészségügy finanszírozásában

Az államháztartás és államadósság kezelésével leterhelt kormányzati intézkedések tükrében az ágazat érdekérvényesítése elfogadható eredményességű. A következő évek feladatai a feltáruló lehetőségek kiaknázása és a jövőbeli ígéretek megvalósítása.

tovább


Betegségügy, vagy egészségügy? - Interjú Prof. Dr. Kiss István MOTESZ elnökkel

Javában zajlanak a konzultációk és egyeztetések a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága által meghirdetett "Újraélesztett egészségügy, gyógyuló Magyarország - Semmelweis Terv az egészségügy megmentésére" című vitairat kapcsán.

tovább


A Semmelweis Tervről

A Semmelweis Terv jó iránytűnek bizonyulhat az ágazati vezetés mindennapi döntéseiben, azonban általános jellege miatt igazodni is kell hozzá, és ezt az igazodást folyamatosan, a mindennapi döntések szintjén ellenőrizni is szükséges.

tovább


Szakmai folyóiratok teljes szöveggel

A teljes szöveggel megtalálható folyóiratokat az e-hálón is regisztrált orvosok érhetik el.

tovább


Kövesse az InforMed-et a Facebook-on is!
Az InforMed webáruháza, a Gyógysegéd.hu5.000 pontot adunk ajándékba. kedvezménykártya bevezetésével köszöni meg vásárlói hűségét. Ha még nem regisztrált az áruházban, most még inkább megéri, hiszen
További híreink

Folyamatosan megjelenő híreink a Friss hírek rovatban olvashatók.

továbbSalamon: nincs szó az alkotmány-koncepcióban teljes abortusztilalomrólNem kóros Geréb Ágnes elmeállapota a szakértő szerintMegkezdődött az egészségügyi intézmények területi integrációjaAz amerikai képviselőház hatályon kívül helyezte Obama egészségügyi reformjátFelkelt az ágyból a fejlövést kapott amerikai képviselőnőÚj kokás üdítőitalt dobtak piacra Bolíviában

A várandós anya diétája veszélyeztetheti a baba értelmi képességeitEgy hét alatt másfélszeresére nőtt az influenzások számaA cigarettahirdetések miatt gyújt rá sok kamaszElsősorban a dohányzás miatt magas a férfiak halandósági mutatójaA légszennyeződés szívritmuszavart okozhatAlvásrohamos kutya - elájul a postástólLégszomj - figyelmeztető jelek

A tüdőrákról viszonylag sok szó esik, ám a legalább annyira gyakori és súlyos COPD-ról lényegesen kevesebb.
tovább

A kisgyermekes szülők néhány jellegzetes hibája

A kezdő szülők bizonyára már észrevették, hogy a gyerekekhez nem mellékel senki kézikönyvet.
tovább

Zeneélvezet közben jutalmazó vegyület szabadul fel az agyban

Akár Beatles, akár Beethoven, az emberek ugyanazért szeretik a zenét.
tovább

Fogyókúra, éhség

A legtöbb fogyókúrázónak azért nem sikerül kitartania célja mellett, mert kínzó éhség gyötri. A megoldás kulcsa: ne számolgassuk a kalóriákat.
tovább

Hatásos az övsömör elleni vakcina

Az övsömör elleni vakcinával beoltott hatvan év fölötti emberek körében 55 százalékkal kisebb a fájdalmas állapot kialakulásának kockázata.
továbbA két hidrogén esete az oxigénnel

Ha elérte a szomjúságnak bármilyen fázisát, már késésben van.
tovább

A varázsszám: hét

Aki kevesebbet, vagy többet alszik napi hét óránál, nagyobb kockázatnak van kitéve a szív- és érrendszeri betegségeknek.
tovább

Őszintén a serdülőkorról - de milyen szavakkal?

Ha szeretné lányát felvilágosítani, előfordulhat, hogy minden jó szándék ellenére nem tudja, milyen szavakat használjon.
tovább

Honnan lesz új gyógyszerünk?

Egyre kevesebb új készítményt kerül a patikákba, pedig sok súlyos betegségnek még mindig nincs hatásos kezelése.
tovább

A házi
sebellátásról


Cikkünkben áttekintjük a nyílt sérülések esetén szükséges, illetve megengedett első otthoni ellátással kapcsolatos tudnivalókat.
továbbAz Orvos Válaszol rovatba kérdéseit a Virtuális Klinikán teheti fel, vagy előjegyzést kérhet.

RSS Hírszolgálat - Az InforMed portál hírcsatornája lehetővé teszi, hogy Ön egy kívánt rovat témáit rendszeresen követhesse, anélkül, hogy keresgélnie kellene oldalainkon.

Ha korábbi hírlevelünket nem kapta meg, itt összegyűjtve megtalálhatja a Hírlevelek.

Ha e-mail címe megváltozott, módosítsa adatait a regisztrációnál, így következő hírlevelünket már új címére kapja.

A hírlevél feliratkozások során rendszerünk eddig nem minden esetben kért címre vonatkozó adatokat, de az elektronikus kereskedelemről szóló törvény módosulása miatt ezek tárolása most szükségessé vált. Rendszerünk jelenleg átalakítás alatt áll, így kérjük, ide kattintva írja meg azonosítóját és lakcímét. Címének hitelességét nem vizsgáljuk.Portálunk megfelel az egészségügyi információk meg- bízhatóságát és hitelességét garantáló HONcodeEllenőrzés itt. előírásainak. Az InforMed kiemelt híreit a Facebook-on is követheti.
Legyen a rajongónk! facebook.com/informed.huFriss hírek Betegségek Életmód-wellness-természetgyógyászat Egészségpolitika
InforMed site-ok Szakmai oldalak FolyóiratokReferátumok

Kérdéseit, javaslatait várjuk


Forrás: http://informed.hu
Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: Viola (2011-01-21)
Megtekintések száma: 938

Copyright MyCorp © 2020