A fejezet kategóriái

Cikkeim [24]

Belépés

KeresésNévnapköszöntőPontos idő

Megosztás

HA TETSZIK AZ OLDAL,
KÜLDJE EL ISMERŐSEINEK!Share/Bookmark

Meditációs zene


Holdfázis

CURRENT MOON
Szerda, 2020-02-26, 02:29
Üdvözöllek Vendég | RSS
ÖNGYÓGYÍTÁS ÉS ÁPOLÁS
Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Hírek, újdonságok


Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

Időmenedzsment

2010. március 2.   IDŐMENEDZSMENT

                                                                                                 

Kutatások mára meggyőzően bizonyították, hogy szervezetünk pontos és összehangolt működését belső óra szabályozza. Ahogy a vérnyomást, a szívműködést, az agyi áramokat, a máj kiválasztó tevékenységét, úgy a légzést, a hormonrendszer működését is. Egyéni állapot függvénye, hogy a bioritmus éppen mit diktál, sebesebb iramot, vagy energiatakarékos működést. A szervezet így alkalmazkodik a változó körülményekhez, másrészt így biztosítja a testfolyamatok együttműködését. Nézzük meg alaposabban, melyik órában milyen tevékenységet érdemes végezni:
24-1 A szervezet méregtelenít, ha éppen adódik lehetőség a szaunázásra, akkor nosza, nagy mértékben növelhető a szervezet öntisztító tevékenysége.
1-2 Éjfél után gyakran ébredünk kínzó fájdalmakra, a fogfájás ilyenkor a legelviselhetetlenebb, ugyanis ebben az órában a legnagyobb a fájdalomérzékenységünk
2-3 A máj a legintenzívebben dolgozik ebben a szakaszban, az esti buli során elfogyasztott alkohol ekkor bomlik le a leggyorsabban.
3-4 Ilyenkor a legalacsonyabb a vérnyomás, akik éjszaka dolgoznak, vagy autót vezetnek, legyenek nagyon óvatosak, mert ekkor lankad leginkább a figyelem, nagy a hibázás lehetősége.
4-5 Ez a legfázósabb óra, ekkor húzzuk le párunkról a takarót, ugyanis a bőrhőmérséklet ekkor száll a legalacsonyabbra.
5-6 Az alvás már felszínesebb, a vérnyomás lassan emelkedik, a szervezet készül az ébredésre, az aktivitásra.
6-7 A férfiaknál a nemi hormon ekkor termelődik a legintenzívebben, ez a magyarázata a reggeli erekciónak, igazán kiváló időpont a szerelmeskedésre. Érdemes úgy beosztani az időnket, hogy a reggeli szex okozta örömmel induljon a nap.
7-8 A koncentrálóképesség felerősödik, kezdődhet a munka.
8-9 Ha valaki fájdalomcsillapítót szed, ebben az órában érdemes bevenni, mert kevesebb mennyiség szükséges, és a hatásfoka is sokkal magasabb.
9-10 Optimális időpont orvosi beavatkozásokra, védőoltások beadására.
10-11 A legnehezebb munkát ilyenkor kellene elvégezni, szellemi és testi teljesítőképességünk az első csúcsra ért.
11-12 A szív ilyenkor működik a legjobban, kardiológia vizsgálat során akár ki se derülnek a szívproblémák.
12-13 A déli pihenő időpontja, a vérnyomás csökken, az anyagcsere lassul, nem csoda, ha mindenki a kávéfőző körül csoportosul.
13-14 A déli fáradtság csúcspontja, a fontos dolgokat lehetőleg ne ebben az időben intézzük.
14-15 Egy hideg zuhany, vagy az úszás ekkor frissít a leginkább.
15-16 Kedvező időpont olyan orvosi kezelésekhez, ahol helyi érzéstelenítést kell alkalmazni, ugyanis ebben a szakaszban jóval tovább hatnak az érzéstelenítők. A félősek ilyenkor keressék fel a fogorvost.
16-17 A nap második teljesítménycsúcsa, a délutáni megbeszéléseket, tárgyalásokat célszerű ekkor időzíteni, sikeresen és hatékonyan tudunk dolgozni. Öt után nyugodtan indulhat haza, munkának már úgysem kedvez a bioritmus.
17-18 Krónikus fájdalmakra alkalmazott fájdalomcsillapítókat ekkor javasolt bevenni.
18-19 A napi stressz elűzésére igazán ez az időpont az alkalmas, időzítsen erre az időpontra szabadban űzhető sportokat, kocogjon, vagy sétáljon a közeli parkban. A test kevesebb ráfordítással gyorsabban frissül a koraesti órán.
19-20 A játékosok órája, ilyenkor a legjobb a reakcióidőnk, versenyszerű játékokat, kártyapartit ekkor érdemes kezdeni.
20-21 Tanuláshoz ideális időpont, nehéz szöveget ekkor értünk meg a legkönnyebben, a hosszú távú emlékezet kiválóan működik. Ha lelkiismeretesen hazavitte a munkát, akkor ezt az órát szánja rá.
21-22 A vérnyomás csökken, a szervezet készül a pihenésre. A lazító fürdő, egy finom masszázs hozzájárul a nap kellemes befejezéséhez.
22-23 Célszerű lefeküdni ebben az időben, hiszen az éjfél előtti alvás a legpihentetőbb, a szervezet már nem igazán vágyik az aktivitásra.
23-24 Emésztőszerveink pihennek, a késői vacsora igazi kíméletlen próbára tesz a az emésztőrendszert.

Forrás : Kinez. Magazin
Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: Viola (2010-08-01)
Megtekintések száma: 711

Copyright MyCorp © 2020